Diagnostika potravinové alergie

Potravinové alergie jsou pestrou skupinou onemocnění. Alergická reakce může u člověka vzniknout prakticky na kteroukoli potravinu, avšak mezi nejběžnější alergeny patří mimo jiné výrobky obsahující lepek( pečivo, těstoviny atd. ), ořechy, mléko a mléčné výrobky.


potravinové alergie

Foto: pixabay.com

Pokud po jídle trpíte pálení na rtech,…

Pokud po jídle trpíte pálení na rtech, v ústech nebo v krku, potíže s dýcháním, kopřivku nebo průjmy, měli byste ihned navštívit svého praktického lékaře nebo alergologa. První, velmi důležitou části alergologického vyšetření je anamnéza. Lékař se vás bude ptát mimo jiné na celkový zdravotní stav, stravovací návyky, příznaky alergie a okolnosti, za kterých se objevují, výskyt alergií v rodině. Pak se na vybrané podezřelé potraviny provede alergologické vyšetření.

potravinové alergie

Foto: pixabay.com

Alergolog může vám doporučit: – Testovací( vylučovací )dietu. Nejběžnější diagnostická metoda pro potravinové alergie. Pacient na několik dnů vynechá ze stravy potraviny obsahující podezřelý alergen a pozoruje, jestli příznaky alergie ustupujou. Testovací dieta je diagnostická metoda vhodná především pro děti, u kterých je klasické alergologické vyšetření málo průkazné nebo obtížně proveditelné. – Imunologické kožní testy.

Metoda vhodná pro diagnózu každého druhu…

Metoda vhodná pro diagnózu každého druhu alergie. Alergolog aplikuje na kůži předloktí kapky jednotlivých podezřelých alergenů pomocí malé jehly a pak pozoruje reakci organismu. – Vyšetření krve – Biopsie tenkého střeva.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *